З 1 жовтня відбудуться зміни щодо оформлення деяких категорій жінок до армії. За словами юриста Володимира Крекотеня, хоча на даний момент у країні немає вимог щодо обов'язкового військового обліку для жінок, з цієї дати набудуть чинності конкретні зміни.

Про це заявив адвокат Володимир Крекотень у своєму акаунті в Instagram.

Зазвичай всі чоловіки старше 18 років повинні перебувати на військовому обліку. Однак, починаючи з жовтня, деякі групи жінок також повинні будуть пройти реєстрацію. Зокрема, жінки-лікарі та фармацевти мають зареєструватися, а жінки інших спеціальностей, пов'язаних із військовими функціями, зможуть зареєструватися добровільно.

Важливо відзначити, що всі українські жінки, незалежно від військового звання та професії, наразі мають право виїжджати за кордон без жодних обмежень. Їхні права захищені чинним законодавством. Проте Крекотен припускає, що ситуація може змінитися через оцифрування військових документів, що продовжується.

Жінка у ЗСУ: скрін з відео
Жінка у ЗСУ: скрін з відео

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Все новости

За правилами військового обліку особи, які підлягають військовій службі, призовники та резервісти зобов'язані пройти військовий облік у різних місцях:

Місце навчання чи роботи.

Заявлене (зареєстроване) місце проживання.

У разі виїзду з України більш як на три місяці.

Громадянам, які перебувають за кордоном понад три місяці, необхідно стати на військову реєстрацію в дипломатичних установах України за кордоном за місцем консульського обліку. Хоча про будь-які зміни персональних даних територіальні центри призову та соціальної підтримки мають бути повідомлені, ніхто не може змусити громадян повернутися додому. Порушення цих вимог може спричинити штрафи, причому за повторні порушення штрафи посилюватимуться.