Військові комісаріати та правоохоронні органи в Україні мають законне право вручити повістку фізичній особі за місцем її проживання, у тому числі зайти у двір чи квартиру, вважає юрист Катерина Аніщенко з "Ріяко та партнери".

Про це повідомляє «vesti»

Проте такі дії мають проводитися відповідно до закону, з дотриманням прав та свобод громадян. Посадові особи повинні мати при собі офіційні документи, що підтверджують їх статус та повноваження, а фізичні особи мають право перевіряти ці документи.

"Це означає, що представники військового комісаріату та поліції можуть мати законне право звернутися на територію двору або до квартири для вручення повістки", - сказала вона.

Хоча відмова прийняти або підписати повістку до суду є можливою, вона не звільняє від одного із зобов'язань, зазначених у порядку, оскільки офіційні документи, такі як повістки, мають юридичну силу.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

"У разі відмови від прийняття або підпису повістки важливо мати на увазі, що це не звільняє вас від зобов'язань, які можуть бути визначені на порядку денному. Офіційні документи, такі як повістки, мають юридичну силу, і відмова від їх підпису не звільняє вас від можливих наслідків", - продовжила Катерина Аніщенко.