Тарифи на електроенергію для побутових споживачів в Україні можуть змінитись вже з 1 січня 2024 року, оскільки нинішній тариф діє лише до 31 грудня. Поточна підвищена ціна на електроенергію, встановлена ​​на рівні 2,64 гривні за кіловат-годину, була встановлена ​​1 червня постановою уряду, яка діятиме до кінця грудня цього року.

Цю новину розмістили на сайті «gsminfo»

Експерти припускають, що високою є ймовірність того, що тарифи на електроенергію для населення будуть переглянуті в новому році в залежності від рішення уряду, яке буде прийнято ближче до кінця 2023 року. Експерт з енергетики Андріан Прокоп вважає, що ціни на електроенергію залишаться незмінними до кінця 2023 року, але майбутні коригування залежатимуть від стану енергосистеми України.

Тарифы на электроэнергию
Тарифы на электроэнергию

Прокоп зазначає, що якщо не буде нових атак російських окупантів на енергосистему України, то тарифи на електроенергію навряд чи зростуть. Уряд раніше обіцяв не підвищувати тарифи на електроенергію до кінця опалювального сезону, а обговорення коригування цін очікується після його завершення.

Популярні статті зараз

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

Незважаючи на зростання цін на електроенергію, багато людей важко своєчасно оплачують рахунки за комунальні послуги, що підкреслює фінансові проблеми, з якими стикаються домогосподарства.

Щодо тарифів під час війни, то в серпні 2022 року президент Володимир Зеленський запровадив мораторій на деякі тарифи, у тому числі на гарячу воду, послуги газорозподілу, а також на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії. Згідно з мораторієм, ціни на ці послуги повинні залишатися незмінними до закінчення військового стану та протягом шести місяців після його скасування.