В Україні триває військовий стан та загальна мобілізація. Почастішали випадки, коли ТЦК почав вручати повістки навіть пенсіонерам.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі новин «apostrophe»

Адвокат Артем Зайка пояснив ситуацію, що склалася.

За його словами, бувають випадки, коли представники ТЦК вручають повістку чоловікам, незважаючи на те, що вони мають групу інвалідності, що підтверджується пенсійним посвідченням.

Адвокат наголошує, що навіть таким громадянам необхідно стати на військовий облік та пройти військово-медичну комісію, яка має підтвердити непридатність чоловіка до військової служби за станом здоров'я.

Популярні статті зараз

Старлінки, дрони Mavic, EcoFlow, РЕБи та критична медицина: БФ молодіжної ініціативи «Надія» з гуманітарною місією на Запорізькому напрямку

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Нові потяги до Європи: "Укрзалізниця" анонсувала несподіваний проект

"Буча Комбуча" та "Збройні Сухарі України" зникнуть назавжди: знущання з символів нарешті припинять

Все новости

Якщо ВЛК визнає громадянина обмеженим за станом здоров'я, він може нести військову службу під час воєнного стану, але не на передовий, а, наприклад, у тилу. Тому інваліди також можуть бути призвані на військову службу, їх відберуть на посади за військовими спеціальностями, які підходять за станом їхнього здоров'я.

Юрист зазначив, що інваліди зобов'язані отримати повістку та з'явитися до ТЦК, а також не мають права відмовитися від здавання ВЛК.

Читайте також:

Спився та помер на самоті: на росії поховали зірку відомих серіалів

Настають найскладніші часи? Британська розвідка попередила про сумний сценарій

Микола Томенко обурився бюджетом-2024: "Для слуг... і без народу"