Міністр сільського господарства Польщі Роберт Телус заявив, що Польща заблокує вступ України до Європейського Союзу (ЄС), якщо не буде досягнуто рішення щодо експорту зерна. Ця заява прозвучала у контексті того, що Польща, Угорщина та Словаччина в односторонньому порядку оголосили про своє рішення продовжити ембарго на імпорт зерна з України.

Відповідну інформацію розіслали соціальними мережами, посилаючись на заяву польського міністра сільського господарства Роберта Телуса.

У відповідь на цю заяву прес-служба Єврокомісії закликала Польщу, Угорщину та Словаччину ухвалити конструктивні рішення з цього питання. Ембарго на імпорт зерна з України викликало занепокоєння, і вирішення цього питання розглядається як важливе для просування України до вступу до ЄС.

Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.
Земли Украины. Фото: скриншот YouTube-видео.

Ситуація наголошує на важливості вирішення торгових суперечок та розвитку співробітництва між державами-членами ЄС та потенційними членами, такими як Україна, для забезпечення безперебійного функціонування процесу європейської інтеграції.

Популярні статті зараз

Криптобіржа WhiteBIT: як адепт "російського світу" Шенцев та його друг Володимир Носов відмивають криваві гроші та кидають українців

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Все новости

«Польща заблокує вступ України до ЄС, якщо не буде знайдено рішення щодо експорту зерна, — польський міністр сільського господарства Роберт Телус. Закликаємо Польщу, Угорщину та Словаччину до конструктивних рішень — прес-служба Єврокомісії після того, як країни в односторонньому порядку заявили, що продовжать ембарго на імпорт зерна з України», - підписано публікацію в соцмережі.

Скрин публікації в Telegram
Скрин публікації в Telegram

Українська публіка не змогла не відреагувати на таку заяву і вирушила до розділу з коментарями, щоби написати свою думку з цього приводу.

«партнери*», «Вот тобі і друзі», «Що сталося з Польщею?!», «справжнє обличчя показали», «Що це Польща ск*рвилась?», - пишуть обурені українці.

Коменатрії українців
Коменатрії українців

Нагадаємо, що поміняють вікна та дах за півмільярда гривень: у Кличка оголосили сумнівний тендер

Раніше «Акценти» повідомляли, що мчить подорожчання на 20%, Кабмін планує революційне рішення

Як повідомляли "Акценти", рахунок закриють без попередження: кого позбавлять доступу до грошей