Україна активізує мобілізаційні зусилля у відповідь на нарощування військової могутності Росії, що триває, заявив секретар парламентського комітету з оборони Роман Костенко. Він підкреслив, що якщо Російська Федерація продовжить реалізацію заявленого плану на заклик додаткових 700 тисяч призовників, Україні потрібно буде провести більш інтенсивні мобілізаційні зусилля, ніж нинішні.

Про це пише «ukrrudprom»

Наразі Україна проводить мобілізаційні заходи у відповідь на можливості та ресурси російських збройних сил, чисельність особового складу яких складає близько 400 тисяч осіб. Це дозволяє Україні поповнювати свої підрозділи на передовий та створювати нові. Однак, якщо мобілізація Росії продовжиться нинішніми темпами, Україні необхідно розширити свої мобілізаційні зусилля, щоб забезпечити адекватну відповідь.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

“Зараз ми проводимо мобілізацію, реагуючи на те, які сили та засоби є у росіян. Наприклад, у них є приблизно 400 тисяч військових. Тому ми реагуємо на мобілізацію, поповнюємо наші частини на передньому краї, формуємо нові. Звісно, ​​якщо мобілізація в Росії буде таким темпом, нам потрібно буде збільшувати мобілізацію для того, щоби можна було адекватно реагувати”, — заявив Роман Костенко.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Костенко також зазначив, що Збройні Сили України здебільшого складаються з мобілізованих осіб, причому приблизно 80% і більше особового складу не мають попереднього професійного військового досвіду.

Нагадаємо, стосується всіх, хто має кредити: на яких українців чекає чорна смуга і що готують банки

Раніше «Акценти» повідомляли "остаточну перемогу": астролог розповіла, коли Україна святкуватиме. Скільки ще чекати

Як повідомляли «Акценти», в Україні скасують фіксований курс долара: що буде з гривнею? Нацбанк дав роз'яснення