Українська енергосистема здатна нормально працювати взимку за умови, що вона не зазнає обстрілів. Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДПЕК, заявив, що енергетична інфраструктура зможе витримати зимові навантаження, якщо не розглядати ракетних атак або ударів безпілотників.

Про це пише «progroshi»

Однак вирішальним фактором є здатність захищатися від атак дронів та ракет, спрямованих на енергетичні об'єкти. Захист цих об'єктів від подібних атак є необхідним для збереження інфраструктури, відновленої за останні шість місяців.

"Якщо зараз вивести за дужки ракетні або дронові обстріли, то в принципі ми повинні пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які були минулої зими. Але якщо ввести сюди обстріли, то виникають питання. Тому що не зрозуміло, яким чином усе це відбуватиметься", - сказав Сахарук.

До міст, схильних до ризику відключення електроенергії взимку, входять Київ, Одеса, Запоріжжя, Житомир, Кропивницький і Кременчук. Крім того, прифронтові регіони, такі як Харків, Суми, Чернігів, Херсон та Миколаїв, стикаються із підвищеним ризиком відключення електроенергії у зимовий період.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Проблеми зі світлом у опалювальний сезон
Проблеми зі світлом у опалювальний сезон

"Тому тут, скажімо так, на боці ППО завдання збивати по максимуму все, що летітиме на наші енергетичні об'єкти. Тому що можна банально не зберегти все те, що ми зробили як енергетики за останні 6 місяців", - додав Сахарук.

Навіть без обстрілу енергетична система України опиниться на межі своїх можливостей, якщо зимові температури впадуть до мінус 10 градусів за Цельсієм. За таких умов могли відбутися відключення електроенергії на п'ять-шість днів.

Щоб підготуватися до можливих відключень електроенергії, українцям рекомендується розглянути можливість придбання генераторів, світлодіодних світильників з батарейками, ліхтарів, світлодіодних гірлянд, свічок, дров, теплого одягу та термоодягу. Також рекомендується запастися продуктами, що не швидко псуються, які можна вживати без приготування, щоб забезпечити виживання у важкі періоди.

Нагадаємо, в Україні відбувається різка зміна цін на картоплю: коли варто робити запаси на зиму

Раніше «Акценти» повідомляли, що ПриватБанк ввів у ступор українців: за будь-яке поповнення карток спишуть 50% коштів.

Як повідомляли «Акценти», без світла та тепла взимку: озвучено список міст, де очікуються труднощі