У понеділок, 18 вересня, до Верховної Ради України (ВРУ) було внесено законопроект №10062, основною метою якого є розширення функціональності реєстру призовників, призовників та резервістів. Відповідні документи розміщені на парламентському веб-порталі.

Пропонований законопроект спрямований на внесення змін до чинного законодавства для оптимізації процесів обробки та використання інформації в державних реєстрах, пов'язаних із закликом на військову службу та набуттям статусу ветерана війни під час військового стану.

У записці пояснення до законопроекту йдеться, що його мета - уточнити взаємодію державних реєстрів при присвоєнні статусу комбатанта. Крім того, він спрямований на спрощення процесу реєстрації осіб, які беруть участь у бойових діях під час військового стану, а також осіб, які отримали інвалідність внаслідок війни, та членів сімей загиблих чи загиблих українських захисників.

"Завданням законопроекту є уточнення взаємодії державних реєстрів при наданні статусу учасника бойових дій, а також спрощення процедури оформлення статусу учасника бойових дій під час дії воєнного стану, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім'ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України", – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Мобілізація в Україні: скрін із мережі
Мобілізація в Україні: скрін із мережі

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

У документі також наголошується, що на сьогодні лише близько 96 000 правозахисників набули статусу комбатанта з початку повномасштабної війни — це дуже низький показник. Таким чином, запропонований законопроект спрямований на законодавче розширення обміну інформацією між державними реєстрами та впровадження електронного процесу для забезпечення вищого рівня соціального захисту призовників та їхніх сімей.

Крім того, у майбутньому Міністерство оборони може розглянути можливість включення додаткових відомостей, таких як номери телефонів, адреси електронної пошти, документація, пов'язана з адміністративними правопорушеннями відповідно до законодавства про мобілізацію, інформація про володіння мовою, право на носіння вогнепальної зброї, проходження освітніх курсів та курсів підвищення кваліфікації. , документи для міжнародних поїздок, права водія, права на трактор, суднові документи, ліцензії лоцмана та записи про зниклих безвісти осіб.

Нагадаємо, ДТЕК зробив важливу заяву: відключать світло на тиждень. Що ж буде взимку?

Раніше «Акценти» повідомляли, що ситуація загострюється: в Україні ще більше посилять мобілізацію. З чим це пов'язано

Як повідомляли «Акценти», чому міністр екології Руслан Стрілець зайнятий розстановкою друзів на посаді, а не своєю роботою