Віра Балабух, завідувачка кафедри прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Державної служби з надзвичайних ситуацій України, розповіла про прогноз погоди в Україні у жовтні. Цей прогноз ґрунтується на розрахунках центрів прогнозування США та ЄС.

Про це повідомляється на сайті "hvylya"

За словами Балабух, Україну в жовтні може очікувати відносно тепла погода з температурою приблизно на 1 градус вище за норму. Однак очікується, що це тепло не триватиме довго. Приблизно через 2-3 тижні очікується зниження температури, особливо вночі.

Балабух зазначила, що збільшуватиметься кількість арктичних повітряних мас, що потрапляють до регіону, що призведе до появи таких умов, як туман, похмурі дні та морози. Також можливе утворення льоду та навіть снігопади, насамперед у Карпатському регіоні. Отже, погода у другій половині осені може характеризуватись нестійкістю, з чергуванням періодів теплих та холодних повітряних мас.

«Зростає кількість заток арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати туманів, похмурих днів та заморозків. Можливе утворення ожеледиці і навіть снігопадів, насамперед у Карпатському регіоні. Тому погода у другій половині осені може бути нестійкою із чергуванням теплих та холодних повітряних мас», – зазначила синоптик.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Все новости

Також Світлана Бойченко, кліматолог та науковий співробітник Інституту геофізики імені Суботіна Національної академії наук України, попередила про сильні дощі наприкінці осені в Україні.

Нагадаємо, ДТЕК зробив важливу заяву: відключать світло на тиждень. Що ж буде взимку?

Раніше «Акценти» повідомляли, що ситуація загострюється: в Україні ще більше посилять мобілізацію. З чим це пов'язано

Як повідомляли «Акценти», у ЄС зробили найважливішу заяву: стосується всіх українських біженців