Міністерство оборони України виступає за цифровізацію військового обліку та створення електронного реєстру призовників. У Верховній Раді України зареєстровано проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку опрацювання та використання даних державних реєстрів військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час військового стану".

Про це пише "novyny.live"

Ключові положення законопроекту спрямовані на прискорення створення комплексного електронного реєстру призовників. Ці положення включають:

Реєстрація військових документів із використанням електронних записів, а не паперових документів, що спрощує процес.

мобілізація в Україні
мобілізація в Україні

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Запуск електронного обліку призовників у повному обсязі, скорочення обов'язкового особистого відвідування громадянами територіальних центрів призову та соціальної підтримки.

Спрощення електронного зв'язку між реєстрами призовників та ветеранів війни, підвищення якості обслуговування ветеранів.

Законопроект також вносить деякі зміни до процесу набуття статусу учасника бойових дій під час воєнного стану.

Нагадаємо, з 1 жовтня жінки деяких спеціальностей, які особливо мають медичну освіту, зобов'язані стати на військову службу. Цей закон поширюється на жінок, придатних до військової служби за станом здоров'я та віку та мають медичну або фармацевтичну освіту, здобуту у професійних навчальних закладах. Ці жінки будуть включені до військового обліку призовників.

Нагадаємо, прожарювання повертається: синоптик приголомшив прогнозом погоди на осінь

Раніше «Акценти» повідомляли жахливі наслідки війни: в Україні рекордно збільшилася кількість інвалідів. Цифра вражає

Як повідомляли «Акценти», про пенсію можна забути: названо категорію пенсіонерів, яких кинуть напризволяще.