В Україні розпочалася видача повісток до армії у громадському транспорті, зокрема у маршрутках. У законі не зазначено точних місць, де особам, які мають право на військову службу, не можуть бути вручені ці документи. Цю ситуацію прокоментували у ТЦК.

Цю публікацію розмістили на сайті новин «today»

Полковник Андрій Гуренко, який входить до Запорізького обласного ТЦК та СП, зазначив, що існують певні обмеження на вручення повісток навіть у маршрутках. Військкомати не мають повноважень зупиняти маршрутки для доставки повісток пасажирам. Отже, зупинка маршруток, тролейбусів, трамваїв та інших видів громадського транспорту для вручення повісток вважатиметься порушенням. Закон не роз'яснює, що мають робити призовники у цій ситуації і чи можуть вони не дотримуватись повідомлення про відвідини військкомату.

Гуренко підкреслив, що право зупиняти транспортні засоби мають лише представники Нацполіції, та й то лише за певних обставин. Військовослужбовці такі повноваження не мають.

Вручення повістки
Вручення повістки

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Українців, які стали свідками подібних «рейдів» у громадському транспорті з метою вручення повісток, закликали повідомляти про ці порушення до обласних територіальних центрів.

Варто зазначити, що в Україні продовжує діяти військовий стан. Попередня дата завершення загальної мобілізації – 15 листопада, але очікується, що вона продовжиться. В даний час призову на військову службу підлягають громадяни віком від 18 до 60 років, придатні до військової служби та віднесені до військовозобов'язаних.

З 1 жовтня жінки з медичною та фармацевтичною освітою зобов'язані стати на військову службу. Однак, це не означає мобілізації українських жінок.

Нагадаємо, зрадниця Ані Лорак потішає росіян і тепер скаржиться на українців: "Ридала від несправедливості"

Раніше «Акценти» повідомляли, краще забивати морозилку: в Україні рекордно дорожчає улюблена продукція

Як повідомляли «Акценти», підвищенням пенсій бути! Влада казково втішила пенсіонерів