В Україні розпочалося значне відключення газу у багатоквартирних будинках, і ця акція не пов'язана з індивідуальною квартирною заборгованістю. Натомість йдеться саме про великі багатоквартирні будинки, в яких газ відключають усім мешканцям одночасно. На сайті Верховної Ради повідомляється, що подібні відключення продовжуватимуться.

Відповідну публікацію розмістили на порталі новин «today»

Тільки у Києві газ уже відключено у 80 будинках, і це число щодня збільшується. У профільному комітеті з енергетики та житлово-комунального господарства заявили, що всі будинки, в яких не проводиться обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж, буде відключено від газопостачання.

Згідно з Кодексом державної реєстраційної служби, розподіл природного газу припиняється у багатоквартирних будинках, у яких не проводилося технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових газових мереж.

"Згідно з Кодексом ГРС, у разі незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку, розподіл природного газу припиняється", - йдеться в повідомленні.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Все новости

Газ. Фото: скриншот YouTube.
Газ. Фото: скриншот YouTube.

У "Київгазі" зазначили, що їхні фахівці могли б запропонувати мешканцям послуги з моніторингу та ремонту внутрішньобудинкових мереж. Однак тарифи на ці послуги мають ґрунтуватися на затвердженому типовому договорі, якого нині немає.

Хоча формальної угоди немає, «Київгаз» готовий надавати такі послуги мешканцям багатоквартирних будинків за тимчасовими договорами та за цінами, встановленими «Київгазом». Тим не менш, у компанії вважають, що ці послуги зрештою повинні пропонуватися на конкурсній основі, оскільки їх ресурсів недостатньо для обслуговування всіх будівель.

Представники «Нафтогазу» також припускають, що могли б надавати ці послуги, але наполягають на тому, що це має здійснюватися на основі затверджених нормативних документів, які визначають не лише тарифи на послуги, а й сторони, що беруть участь.

Однак доти, доки ці офіційні угоди та документи не будуть прийняті, понад десяток будинків можуть зіткнутися з відключенням газу. Ця ситуація викликає занепокоєння, особливо з наближенням холодів, оскільки газ є основним джерелом опалення та приготування їжі для багатьох домогосподарств.

Нагадаємо, найпотужніший удар по кожному українцю: йде космічний ріст цін буквально все

Раніше «Акценти» повідомляли, термінова заява від ПФУ: як зміниться субсидії з 1 жовтня

Як повідомляли «Акценти», буде дуже прикро: є величезний ризик залишитися без пенсії