Україна зробила зусилля щодо збільшення внутрішнього видобутку газу, щоб цієї зими розраховувати на власний видобуток газу. Про це повідомив голова АТ "Нафтогаз України" Олексій Чернишов. 2023 року «Нафтогаз» пробурив рекордну кількість нових свердловин і планує продовжити цю тенденцію наступного року. Цієї зими мета – залежати від газу, що видобувається на території України.

Про це повідомляє «zn»

Чернишов заявив, що Україна добре підготовлена ​​до опалювального сезону, перебоїв із газопостачанням та зміни цін для населення не очікується. Він закликав споживачів вжити енергоефективних заходів та відповідально використовувати енергію, наголосивши, що видобуток газу є спільним досягненням України.

«Хочу нагадати, що ми збільшуємо обсяги газу власного видобутку, ці показники зростають. 2023 року «Нафтогаз» пробурив рекордну кількість нових свердловин, і ми продовжимо цей тренд наступного року. Цієї зими ми плануємо пройти за рахунок газу українського видобутку, і наші розрахунки підтверджують таку можливість», - заявив Чернишов.

"Нафтогаз". Фото: скриншот YouTube-видео.
"Нафтогаз". Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Для підтримки цієї ініціативи АТ «Укргазвидобування» (УЗД) має намір збільшити видобуток природного газу на 1 млрд кубометрів у 2023 році, досягнувши загалом 13,5 млрд кубометрів. У 2022 році УЗД видобуло 12,5 млрд. кубометрів товарного природного газу, що на 3% менше, ніж у попередньому році. Збільшення внутрішнього виробництва покликане підвищити енергетичну безпеку та стабільність України.

«Ми абсолютно впевнено дивимось на майбутню зиму. Газа у нас достатньо, тарифи є стабільними. Тому прошу всіх споживачів забезпечувати енергоефективні заходи та поставитися до цього типу енергії. Тому що це український видобуток, наше з вами спільне досягнення», – додав голова АТ «Нафтогаз України».

Нагадаємо, тижнями без світла та тепла взимку? Українців готують до найважчого сценарію. Від прогнозів підкидає

Раніше «Акценти» повідомляли, що зрадниця Ані Лорак потішає росіян і тепер скаржиться на українців: "Ридала від несправедливості"

Як повідомляли «Акценти», термінова заява від ПФУ: як зміниться субсидії з 1 жовтня