Німеччина планує скоротити федеральну допомогу федеральним землям для покриття витрат, пов'язаних з прийомом та інтеграцією біженців наступного року, що є частиною скорочення бюджету на тлі інфляції, що росте, після багатьох років високих витрат. Про це повідомили на порталі "finance", посилаючись на джерела Reuters.

Німеччина стала свідком того, як понад 1 мільйон людей попросили притулку в країні після вторгнення Росії в Україну, і цей приплив біженців створив навантаження на її міста та муніципалітети. У результаті 16 штатів країни вимагали збільшення федеральних коштів на покриття витрат, пов'язаних з біженцями, наступного року.

У понеділок Берлін повідомив штати, що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат біженців у 2024 році. Це означає значне скорочення порівняно з 3,75 мільярдами євро, виділеними на поточний рік. Проте федеральний уряд не пообіцяв, що майбутнє фінансування буде відповідати рівням 2023 року.

Представник Казначейства зазначив, що зустріч між федеральним урядом та урядами штатів з цих питань, що відбулася у понеділок, не дала результатів, а подальші обговорення з канцлером заплановані на листопад. Представник наголосив, що основна відповідальність штатів за забезпечення житлом та надання іншої допомоги біженцям лежить на федеральному уряді.

Уряд також має намір скасувати свою фінансову участь у покритті витрат, пов'язаних із підтримкою та інтеграцією українських біженців, про що свідчать джерела.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Нагадаємо, "найнижчий рівень у світі": в Україні склалася трагічна ситуація. Що готує доля дітлахам?

Раніше «Акценти» повідомляли, Микола Томенко назвав справжнє завдання Мінекології: "Міністерство безглуздих та непотрібних справ та корупції"

Як повідомляли «Акценти», тижнями без світла та тепла взимку? Українців готують до найважчого сценарію. Від прогнозів