Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив про намір заборонити імпорт зі сходу, зокрема української продукції, доти, доки не буде встановлено встановлений механізм співпраці з Україною. Таку заяву він зробив під час візиту до Чцянки у Великопольському воєводстві на заході Польщі.

Дану новину опублікували на сайті «nv»

Моравецький згадав, що надав ультиматум голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляйєн щодо продовження імпорту українського зерна після 15 вересня. Коли Брюссель не виконав ультиматум, Польща самостійно запровадила заборону на імпорт. Він підкреслив, що інтереси польських фермерів є дуже важливими і будуть головним пріоритетом для його уряду.

«Поки не буде розроблено механізм співпраці, ми діятимемо так по всіх продуктах зі сходу, тому що інтереси польської аграрії є у ​​наших національних інтересах, це для нас найважливіше», — сказав прем'єр-міністр Польщі.

Крім того, Моравецький наголосив, що Росії необхідно взяти на себе наслідки війни проти України, а не покладати тягар на польське сільське господарство.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Заборона на імпорт українського зерна пов'язана з рішенням Єврокомісії не продовжувати заборону ввезення українського зерна до Польщі, Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини. Це залежало від дотримання Україною певних правил, включаючи реалізацію заходів щодо регулювання експорту.

Нагадаємо, тижнями без світла та тепла взимку? Українців готують до найважчого сценарію. Від прогнозів підкидає

Раніше «Акценти» повідомляли, що зрадниця Ані Лорак потішає росіян і тепер скаржиться на українців: "Ридала від несправедливості"

Як повідомляли «Акценти», краще забивати морозилку: в Україні рекордно дорожчає улюблена продукція