Очікується, що підвищення тарифу на залізничні вантажні перевезення в Україні призведе до подорожчання української продукції і, як наслідок, втрати конкурентоспроможності на міжнародних ринках. Це питання викликає стурбованість, за словами президента Українського національного комітету Міжнародної торговельної палати ICC Ukraine Володимира Щелкунова.

Цю інформацію надали на порталі «rbc»

Щелкунов наголосив на важливості обґрунтованих тарифів і запропонував вивчити альтернативи підвищенню цін на вітчизняну продукцію для зовнішніх ринків. Він наголосив, що необхідний прозорий діалог між "Укрзалізницею" та бізнес-спільнотою, особливо тими, хто залежить від послуг цієї природної монополії. Це пов'язано з тим, що ключові галузі України, такі як хімія, металургія та сільське господарство, постраждають безпосередньо від підвищення тарифів, особливо на експорт. Збільшення виробничих витрат може призвести до зниження конкурентоспроможності та втрати міжнародних ринків, що є небажаним під час війни. Щелкунов наголосив на необхідності прагматичних переговорів, щоб не допустити падіння товарообігу, скорочення припливу валюти та скорочення перевезень по УЗ.

Укрзализныця
Укрзализныця

В умовах відсутності інвестицій у залізничну інфраструктуру Щелкунов запропонував активізувати переговори з країнами-партнерами та звернутися за адресною допомогою для вирішення ситуації. Він вважає, що підвищення тарифів на промислові залізничні перевезення наразі несвоєчасне. Намір "Укрзалізниці" переглянути та підвищити тарифи на вантажні перевезення викликав занепокоєння, оскільки аналогічне підвищення тарифів роком раніше призвело до подорожчання виробництва та скорочення обсягів виробництва для багатьох підприємств. Є побоювання, що перспектива нового підвищення тарифів погіршить економічну ситуацію та потенційно спонукає підприємства перемістити своє виробництво до інших країн.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Нагадаємо, українці, які втекли від війни за кордон, отримали важливе звернення: покарання неминучі

Раніше «Акценти» повідомляли, біженці оніміли: країна ЄС, у якій найбільше українців, удвічі скоротить допомогу