З жовтня Україна має намір запустити електронний реєстр призовників, відомий як "Оберіг". Очікується, що ця система значно спростить процес пошуку та реєстрації потенційних призовників.

Про це пише «apostrophe»

Ось як "Оберіг" спростить пошук призовників:

"Оберіг" об'єднає бази даних різних державних структур, включаючи Мінфін, МВС, Мінобрнауки та Державну судову адміністрацію. У майбутньому можуть бути включені додаткові бази даних таких установ, як Міністерство охорони здоров'я, Пенсійний фонд та Генеральна прокуратура.

Міністерство освіти надасть велику базу даних потенційних призовників, які нещодавно закінчили вищі навчальні заклади. Ці дані будуть доступні в системі "Оберіг".

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

Мобілізація жінок в Україні
Мобілізація жінок в Україні

Для осіб, які працевлаштовані, але не стали на військову службу, система Оберіг отримає доступ до відповідної інформації з бази даних ТЦК Пенсійного фонду України (ПФУ).

У міністерстві розраховують, що до жовтня "Оберіг" збере до 90% необхідних даних про всіх чоловіків. Ця всеосяжна база даних дозволить владі зрозуміти призовний резерв країни та ефективно виявляти потенційних призовників. Очікується, що запровадження цього електронного реєстру покращить процес призову до армії в Україні.

Нагадаємо, додаткові виплати до пенсії та на дітей: хто отримає непогану грошову допомогу

Раніше «Акценти» повідомляли про аварійні відключення від світла: в "Укренерго" зробили найважливішу заяву. Тепер все зрозуміло

Як повідомляли «Акценти», українців готують до тяжкої зими: що потрібно зробити вже зараз