Екс-глава Міноборони Великобританії зазначив, що середній вік української армії становить 40 років, і щоб не допустити зниження темпу контрнаступу, Києву необхідно переглянути масштаби мобілізації.

Колишній міністр оборони Великобританії Бен Уоллес закликав українську владу до активної мобілізації молоді, щоб не допустити зниження темпу контрнаступу. За його словами, президенту України Володимиру Зеленському слід "переглянути масштаби української мобілізації". Про це 1 жовтня екс-міністр написав у коментарях The Telegraph.

Уоллес вважає, що контрнаступ ЗСУ йде повільно, але успішно, а українські війська "набирають обертів, засвоюють уроки і найкраще використовують техніку", яку надали західні союзники.

Екс-міністр переконаний, що російська армія "тріщить по швах", тому українські партнери мають шанс завершити розпочату справу і довести до переможного кінця війну, надавши необхідну підтримку українській армії. Проте Збройним силам України, у свою чергу, необхідний мобілізаційний ресурс, оскільки російський лідер Володимир Путін "у прихованому режимі" проводить мобілізацію до РФ.

"Середній вік українських солдатів на фронті становить понад 40 років. Я розумію бажання Зеленського зберегти молодь на майбутнє, але настав час переглянути масштаби української мобілізації", - зазначив Уоллес.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Все новости

На завершення він додав, що зараз увесь світ стежить за тим, чи вистачить у Заходу рішучості відстояти цінності та систему, що ґрунтується на правилах.

"Те, що ми зробимо зараз для України, дасть напрямок усієї нашої безпеки на роки вперед", - підсумував Уоллес.