В Україні умови відстрочення мобілізації не мають конкретного фіксованого строку; натомість вони підлягають індивідуальному розгляду з урахуванням різних чинників. Про це повідомляє РБК-Україна , посилаючись на заяву представника Полтавського обласного ТКЦ та СП майора Романа Істоміна.

За словами майора Істоміна, тривалість відстрочки не зумовлена ​​і залежить від конкретної причини затримки. Наприклад, якщо відстрочка запитується через проблеми зі здоров'ям, тривалість буде приблизною і залежатиме від часу, необхідного для одужання.

У разі відстрочки, пов'язаної з доглядом за хворим членом сім'ї, вона зазвичай надається на шість місяців. Після закінчення цього періоду фізична особа повинна з'явитися до центру закупівель для звіряння даних.

"Терміни як такі не передбачені. Це на розгляд ТЦК. Якщо, наприклад, відстрочка за станом здоров'я, то, зрозуміло, це буде орієнтовний час, потрібний для того, щоб людина вилікувалась", - розповів він.

Мобілізація в Україні
Мобілізація в Україні

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Студентам денної форми навчання надається відстрочка до завершення навчання, але в деяких випадках це відстрочення може закінчитися до завершення навчального року, особливо якщо студента відраховують із навчального закладу.

Важливо зазначити, що нещодавно було внесено зміни до статті 23 Закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Ці зміни передбачають, що бути родичем інваліда (тобто мати батьків з 1-ою чи 2-ою групою інвалідності чи чоловіка-інваліда незалежно від групи) вже недостатньо для отримання права на відстрочку від мобілізації. Конкретні критерії отримання відстрочки можуть бути різними і визначаються кожному конкретному випадку.

Нагадаємо, прожити стане ще важче: мчить найпотужніша хвиля подорожчань

Раніше «Акценти» повідомляли, будь-якому українцю можуть виплатити понад 10 мільйонів: як стати казково багатим

Як повідомляли «Акценти», дуже потужна грошова допомога: на людей з маленьким доходом чекають солідні виплати