Тимчасово переміщені особи (ВПО) у Київській, Черкаській та Кіровоградській областях тепер можуть подати заявку на отримання фінансової допомоги на оренду житла. Ця програма є результатом співробітництва благодійного фонду «Право на захист» та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Програма допомоги передбачає відшкодування видатків на оренду житла протягом шестимісячного періоду.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «informator»

Щоб мати право на цю підтримку, заявники повинні відповідати певним критеріям:

Живіть у компактному селищі та плануйте продовжувати знімати житло після завершення програми.

Живіть у компактному поселенні, яке незабаром буде розформоване.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Все новости

Перебувають під загрозою виселення або втрати житла, що орендується, і відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості, викладених нижче.

Це нещодавно переміщені сім'ї, які не бажають проживати у Багатофункціональних центрах для внутрішньо переміщених осіб та відповідають хоча б одному з перерахованих критеріїв уразливості.

До обов'язкових критеріїв уразливості належать:

Сім'я, яка має лише одного з батьків і одного або кількох дітей віком до 18 років або людей похилого віку у віці 55 років і старше.

Сім'я, очолювана однією людиною або кількома одинокими особами віком 55 років і старше, або літня людина, яка має одного або кількох дітей віком до 18 років.

Сім'я, що складається з однієї або кількох людей з особливими потребами.

Сім'ї, відповідальні за догляд за дітьми, які не супроводжуються (за наявності документального підтвердження).

Переселенцы: скрин с видео
Переселенці: скрін з відео

Кандидати повинні подати свої заявки особисто до призначених пунктів збору даних. Список необхідних документів та адреси цих точок збору даних можна знайти на офіційному сайті програми. До необхідних документів для подання заяви належать:

Документ, що засвідчує особу, із зазначенням номера паспорта, адреси реєстрації, місця та дати народження.

Адреса та реєстраційний номер вимушеного переселенця (за наявності).

Свідоцтва народження дітей.

Ідентифікаційний номер платника податків (необхідний виплати допомоги).

Документи, що підтверджують відповідність зазначеним категоріям уразливостей (посилання, виписки).

Підписане зобов'язання бенефіціара використати кошти за цільовим призначенням, тобто орендою.

Після подання заявки інформація перевіряється на відповідність вимогам програми та щодо того, щоб подібна допомога не була отримана від інших міжнародних організацій. Першої виплати очікується не раніше, ніж через чотири тижні з моменту подання заяви.

Переселенці: скрін із мережі
Переселенці: скрін із мережі

Програма пропонує кілька способів виплати фінансової допомоги:

Бенефіціари отримають на свої телефони повідомлення про надходження коштів. Щоб отримати допомогу через цифровий гаманець УВКБ ООН, людям необхідно завантажити програму Vibrant. Кошти також можна отримати через систему грошових переказів MoneyGram готівкою або банківським переказом.

Для фізичних осіб, які не мають смартфонів, оплата здійснюється на банківську картку, що діє, яка повинна бути в гривні (ДРН), дійсна не менше 6-8 місяців і перебувати в особистому володінні. Одержувачі повинні надати 16-значний номер картки (без пропусків) або IBAN банківського рахунку (починається з UA та супроводжується 27 цифрами без пропусків). Співробітники фонду не повинні вимагати CVV-код (тризначний код на банківській карті).

Крім цього, проект підтримується Організацією Об'єднаних Націй, виділивши 123 мільйони доларів на надання зимової підтримки до 900 000 українців, які постраждали від війни. Ця ініціатива включає фінансову допомогу в оплаті електроенергії та оренді житла для вимушених переселенців, а також роздачу обігрівачів, теплого одягу, матраців та ізоляційних матеріалів для будинків. Пакет допомоги може також надати притулок або допомогу у отриманні тимчасового житла.

Нагадаємо, затримує поліція і тягне у військкомат: як поводитися і чи законно це

Раніше «Акценти» повідомляли, субсидії без квитанцій не буде: "Нафтогаз" зробив важливу заяву

Як повідомляли «Акценти», опалювальний сезон: важливі деталі