З 1 жовтня жінки з медичною та фармацевтичною освітою в Україні зобов'язані стати на військовий облік і будуть вважатися призовниками. Про це повідомив представник Полтавського обласного ТЦК майор Роман Істомін.

Про це пише «novosti-n»

Важливо, що на даний час немає обов'язкового заклику жінок до збройних сил при мобілізації. Тим не менш, вони, як і раніше, можуть підлягати потенційній військовій службі або виконувати функції підтримки національної оборони під час війни. Деякі жінки можуть піти на військову службу добровільно, підписавши контракт.

"Але вони, безумовно, можуть бути покликані на військову службу або залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час, або ж піти на службу добровільно, підписавши контракт", – сказав Істомін.

Істомін уточнив, що більшість жінок, які перебувають на військовому обліку, можуть мати право на відстрочку чи звільнення, особливо якщо вони самотні батьки, які виховують неповнолітніх дітей, дітей-інвалідів або мають трьох та більше дітей.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Мобілізація жінок в Україні
Мобілізація жінок в Україні

"Зокрема, якщо жінка одна виховує неповнолітню дитину, дитину з інвалідністю або мамою трьох дітей", - пояснив речник Полтавського обласного ТЦК СП.

Крім того, Істомін підкреслив, що у випадках, коли в одного з подружжя призовників є неповнолітня дитина, на службу до Збройних Сил України (ЗСУ) може бути призваний лише один із батьків. Однак якщо дитина в такій сім'ї є дорослою і також підлягає мобілізації, то потенційно на службу можуть бути покликані усі троє. Ці сценарії сильно різняться залежно від індивідуальних обставин.

"Зазвичай правом на відстрочку або звільнення користуються жінки. Але якщо дитина в такій сім'ї вже доросла, і теж підлягає мобілізації, то закликати можуть усіх трьох. І це теоретично. Адже здебільшого жінки не військовозобов'язані, батько дорослого сина може мати букет хвороб або інвалідність, а його син доглядатиме за ним. Тобто все дуже індивідуально, життєвих варіацій багато", - додав він.

Нагадаємо дуже тривожно: стрімко дорожчає ключова продукція. Вона потрібна для здоров'я

Раніше «Акценти» повідомляли, що переселенцям сплатять оренду житла: що для цього потрібно

Як повідомляли «Акценти», пенсіонерам роздадуть гроші на честь дня народження: хто отримає приємний сюрприз