26 жовтня під час проведення семінару-тренінгу з керівниками територіальних органів Держекоінспекції, ініційованого Організацією з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ), було висаджено 50 дубів Шевченко в Карпатському національному природному парку, де розвивається мережа туристичних маршрутів довжиною 140 кілометрів.

Серед учасників акції були Посол Марцел Пешко, Спеціальний представник Головування ОБСЄ - Координатор проєктів в Україні, народний депутат України Васи́ль Вірастю́к, заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олена Криворучкіна, т.в.о. Голови Державної екологічної інспекції України Ігор Зубович та керівники територіальних органів, представник СЕП Офісу Генерального прокурора Андрій Яковлев, а також Національний координатор IMPEL в Україні Андрій Мороз.

Ця надзвичайно символічна акція стала можливою завдяки об'єднанню зусиль різних осіб та організацій, які розуміють важливість збереження природи та спадщини видатного поета.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Нардеп збив дівчину: за годину до цього Ніколаєнко мчав 160 км на годину

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Нагадаємо, в рамках акції "Шевченко єднає Україну", започаткованою Державною екологічною інспекцією України було висаджено алею з 27 дерев, що символізує кількість областей, АР Крим, міста Київ та Севастополь, навколо того самого дубу віком понад 1000 років, що росте в селі Будище. Ці дуби були вирощені зі сіянців, зібраних з самого дубу, в якому Тарас Шевченко ховав свої малюнки від пана Енгельгардта. Ця ідея демонструвала національне об'єднання та підтримку історичних та природних цінностей України.