Таку заяву зробила депутатка Держдуми Інга Юмашева. Вона видала, що аборти за бажанням нібито є вбивством "невинної людини".

"Перемога над фашизмом у "СВО" неможлива без перемоги над фашизмом усередині. Аборти за бажанням – це вбивство невинної людини через незручність, неспроможність, нездоров'я і несвоєчасність", – сказала Юмашева.

Так, російські депутати та представники РПЦ пропонують скоротити термін переривання вагітності після зґвалтування з 22 до 12 тижнів, а в інших випадках – до восьми тижнів. Також для абортів запропонували вимагати згоди батька дитини, а робити їх хочуть дозволити лише у державних клініках.

Зараз у РФ можна робити аборти на терміні до 12 тижнів, за соціальними показаннями – до 22 тижнів, а за медичними показаннями – незалежно від терміну. З січня по серпень поточного року у Росії перервали вже понад 180 тисяч вагітностей. При цьому показник народжуваності 2023-го став одним із найгірших у сучасній історії РФ.

З точки зору демографії, Росія перебуває "у дуже важкому становищі", говорив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков. Очевидно, заборонивши аборти, депутати сподіваються вирішити цю проблему.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Скандал у Сільпо": українець звинуватив мережу у торгівлі гуманітарною допомогою

Все новости

Зазначимо, що росіян ця заява Юмашової не на жарт схвилювала. "Росіяни, запам'ятайте: 1. Аборт – дуже погано. 2. Народити дитину, щоб потім Путін відправив її на війну, де дитину уб'ють – дуже добре. Не плутайте", – такий допис з'явився у мережі.

Громадяни РФ побачили у цьому знак того, що воювати їхня країна планує ще дуже довго, тому й робить усе, щоб у неї не закінчувалася жива сила, яку можна кинути у бій.

"Це що ж, путінський режим збирається воювати ще 18 років? Відповідаю – так. Путинський режим воюватиме ВЕСЬ ЧАС, доки існуватиме. Ну а існувати цей режим має намір ще довго", "Нормальний такий у них горизонт планування війни", "Наша улюблена рубрика "Баби, ще народжуйте", "Для перемоги у війні на три дні потрібні реформи у сфері контролю народжуваності", – писали коментатори.