В Україні з 1 листопада відбулися зміни у порядку подання заяв на отримання допомоги для внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Відповідну публікацію розмістили на сайті «businessua»

Внутрішньо переміщені особи, які вперше подають заяву на отримання допомоги, тепер повинні призначити по одній людині від кожної сім'ї для подання заяви на отримання цієї допомоги. Нововведення спрощує процедуру подання заяви та докладно описано у «Порядку надання допомоги у розміщенні вимушеним переселенцям», затвердженому із змінами постановою Кабінету Міністрів.

Фінансова допомога, що надається ВПО, буде переведена на банківський рахунок однієї призначеної особи від імені усієї сім'ї. Обсяг допомоги переселенцям залишився тим самим.

Сума допомоги залишається такою:

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Все новости

Для людей з обмеженими можливостями та дітей: 3000 грн.

Для решти осіб: 2000 грн.

Переселенці: скрін з відео
Переселенці: скрін з відео

Сім'ї з низьким доходом, члени сім'ї з обмеженими можливостями, особи пенсійного віку та особи, які мають трьох і більше неповнолітніх дітей, продовжуватимуть отримувати фінансову допомогу. Право на отримання допомоги ґрунтується на сукупному доході сім'ї, який не повинен перевищувати 4 прожиткові мінімуми (нині 10 728 гривень для працездатної людини).

Житлові субсидії продовжено на опалювальний сезон та діятимуть до квітня 2024 року. Це означає, що українці, які мають право на житлову субсидію, отримають її автоматично.

Житлові субсидії доступні тим, хто зареєстрований за місцем проживання, і тим, хто, хоч і не зареєстрований, фактично проживає в будинку, включаючи орендарів та переміщених осіб.

Ці зміни спрямовані на те, щоб зробити процес подання заявок на отримання допомоги більш ефективним, забезпечуючи при цьому, щоб окремі особи та сім'ї, які мають на них право, продовжували отримувати необхідну підтримку.

Нагадаємо, пенсії підвищать двічі: коли чекати на "золочення"

Раніше «Акценти» повідомляли, залізуть у кишеню кожного: звичайний народ змусять сплачувати новий податок

Як повідомляли «Акценти», це вже занадто: доступний і корисний продукт перетвориться на екзотичну розкіш