Ярослав Желєзняк, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, заявив про необхідність реформування Бюро економічної безпеки (БЕБ) в Україні. Він зазначив, що БЕБ відіграє важливу роль, але потребує реформування.

Цю інформацію оприлюднили на сайті «censor»

Железняк наголосив на важливості створення сприятливого для бізнесу середовища та зазначив, що президент Зеленський визнав проблеми, з якими стикається бізнес при спілкуванні з правоохоронними органами.

"Дивно, коли виходить бізнес із заявою: "шановний президент, прем'єр-міністр, народні депутати... якось правоохоронці зовсім втратили землю і тиснуть на бізнес так, як ніколи, навіть за Януковича". Реакція - президент збирає бізнес і хоче поговорити з ними і обіцяє: "шановний бізнес, всі зрозуміли, ситуація, в якій до вас приходить одночасно ДБР, СБУ, Нацпол, прокурори та БЕБ, якось не має бути, тому зробимо один орган для бізнесу – це буде БЕБ" , – пояснив нардеп.

Він запропонував провести реформи БЕБ, у тому числі прозорі призначення керівників через конкурсний відбір, переатестацію персоналу та забезпечення політичної незалежності за аналогією з Національним антикорупційним бюро (НАБУ), Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою (САП) та Національним агентством у справах корупції. Попередження корупції (НАЗК).

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

"Вибрати, нарешті, керівника, бо дивлячий і керівник змінюються... а вибрати на прозорому конкурсі, як це було в НАБУ, САП та НАЗК. З міжнародниками, без впливу офісу, без спецефектів, коли заздалегідь, що ексголова податкової міліції Мельник виграє.

Пункт 2. Повністю переатестувати та звільняти всіх, кого там набрали без конкурсу. Там набирали та набирають… не конкурс, а профанацію.

Пункт 3. Політична незалежність. Як у НАБУ, у майбутньому САП та НАЗК", - додав він.

Залізняк навів фразу представника НАБУ: "БЕБ настільки слабкі, що їх немає навіть у розкладках контрабандистів, кому давати хабарі"

БЕБ є важливим органом, відповідальним за нагляд за міжнародними грошовими потоками в Україні, що є вирішальним для економічного здоров'я країни. Реформування покликане підвищити його ефективність та зменшити втручання та корупцію.

"Не повинні до підприємців приходити ці дбрівці, сбушники, нацполівці, прокурори, хто там пасуться на митниці або на підприємстві. Має бути БЕБ, орган, який і повинен відповідати за контроль міжнародних грошей, які прийдуть в Україну. Тому міжнародні партнери не спустять". "це питання", - підсумував чиновник.

Нагадаємо, нові правила для переселенців: що зміниться з 1 листопада

Раніше «Акценти» повідомляли, що українці масово отримують космічні платежі за газ: чому налічують десятки тисяч гривень

Як повідомляли «Акценти», українців змусять декларувати грошову допомогу: озвучено перелік виплат