Україна активно готується до можливих збоїв у роботі своєї енергетичної інфраструктури, особливо у зимові місяці, коли ризик атак з боку Росії може поставити під загрозу електропостачання країни. Було вжито заходів для захисту критично важливої ​​інфраструктури, у тому числі невеликих підстанцій, з використанням бетонних блоків та габіонів, наповнених камінням чи піском, щоб звести до мінімуму збитки від потенційних обстрілів.

Про це повідомляє портал новин «progroshi»

Елементи інфраструктури, що не потребують вентиляції, перенесені під землю, а запасні частини для ремонту підстанцій та трансформаторів зберігаються за кордоном для більш швидкого доступу у разі потреби.

Крім того, Україна збільшила свої можливості протиповітряної оборони, які, як повідомляється, найчастіше ефективні. Уряд також децентралізував енергетичну інфраструктуру, щоб мінімізувати вплив втрат в одному регіоні на інші області.

Укренерго: скрін з відео
Укренерго: скрін з відео

Популярні статті зараз

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Хоча у соціальних мережах з'являлися повідомлення про обмеження споживання електроенергії у листопаді, Міністерство енергетики заявило, що ці твердження не відповідають дійсності. Наразі Україна має достатнє електропостачання для свого населення. Очікується, що атомні електростанції працюватимуть усю зиму, а додаткові потужності знаходяться в резерві для задоволення споживання, що росте, і потреб.

Варто зазначити, що у листопаді 2022 року в Україні відбулися значні відключення електроенергії через атаки Росії на її енергетичну інфраструктуру, що призвело до перебоїв у подачі електроенергії для багатьох жителів. Відключення електроенергії тривало різну тривалість – від 12 до 74 годин у різних регіонах, а на повне відновлення знадобилося близько тижня.

Поки триває підготовка до захисту енергетичної інфраструктури, завжди існує ризик збоїв у зонах конфліктів, особливо у разі воєнних дій проти енергетичних об'єктів.

Нагадаємо, де отримати гуманітарну допомогу: для українців зробили унікальну картку

Раніше «Акценти» повідомляли, ці 10 копійок можуть бути в будь-якому гаманці: за них можуть дати 65 тисяч гривень

Як повідомляли «Акценти», поляки мають намір закрити кордон для українців: вже виставили вимоги