В Україні чоловіки, які отримали повістку про явку до територіальних центрів кадрового забезпечення та спеціальні пункти призову, підлягають штрафу у разі невиконання цього порядку денного.

Про це повідомляє видання «golos»

Штрафи накладаються так:

Перший штраф.

Якщо чоловік не відповість на повістку, йому може загрожувати штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень.

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Нардеп збив дівчину: за годину до цього Ніколаєнко мчав 160 км на годину

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Все новости

Другий порядок денний, проігнорований протягом року.

Якщо одна й та сама особа проігнорує другу повістку протягом року, штраф може значно збільшитися і потенційно досягати 100 000 гривень.

Важливо відзначити, що цим штрафам можуть зазнати призовники, які порушили правила військового обліку і не відгукнулися на виклики.

Більше того, неодноразова неявка у військову поліцію (більше трьох разів) може спричинити звинувачення в ухиленні від мобілізації, що в період воєнного стану може спричинити ув'язнення на строк до трьох років.

Крім того, в Україні чоловіків також можуть оштрафувати, якщо вони відмовляться прийти та уточнити свої дані. Наприклад, якщо чоловік перебуває на військовому обліку більше року, але не був призваний до армії, йому може прийти повістка для уточнення відомостей.

Невиконання цієї вимоги може спричинити штраф у розмірі від 3400 до 5100 гривень. Ці штрафи мають бути сплачені протягом 15 днів з моменту отримання копії ухвали.

Ці правила є частиною процедур призову та військового обліку в Україні, які мають забезпечити виконання особами, які мають право на військову службу, своїх військових обов'язків відповідно до вимог закону.

Нагадаємо, нова пенсійна система: якою вона буде і які ризики несе

Раніше «Акценти» повідомляли, прожити стане ще важче: життєво важливі продукти будуть менш доступними

Як повідомляли «Акценти», пенсіонери отримають хорошу грошову допомогу: що обіцяють