Українці, які бажають знизити платежі за газ на 20%, можуть розглянути можливість реалізації деяких економічно ефективних заходів, запропонованих експертами.

Одна з таких рекомендацій – встановити за радіатором екран, що відбиває тепло. Кажуть, що цей простий додаток дозволяє заощадити 20% тепла, що призводить до відповідного скорочення рахунків за електроенергію.

За даними національної нафтогазової компанії «Нафтогаз», екран, що відбиває, працює за рахунок збільшення теплової потужності радіаторів. Зазвичай радіатори випромінюють тепло всередину приміщення, так і в бік зовнішньої стіни.

Екран, що відображає, допомагає мінімізувати ці втрати, перенаправляючи тепло назад в приміщення. Внаслідок цього домовласники можуть розраховувати на збільшення теплоефективності на 20%, що призведе до потенційної економії на рахунках за газ.

Тепловідбивний екран
Тепловідбивний екран

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Все новости

Крім того, цей метод описується як простий та недорогий, що робить його доступним рішенням для домашніх господарств.

«Ще один простий і недорогий спосіб зменшити тепловтрати в будинку і підвищити його енергоефективність - наклеїти екран за батареєю. Це збільшить тепловіддачу опалювальних радіаторів на 20% і підвищить температуру будинку приблизно на 1-2°С. Справа в тому, що батареї випромінюють тепло рівномірно: як у приміщення, так і у зовнішню стіну на вулицю. Фольгований тепловідбивний екран допоможе максимально виключити ці втрати завдяки своїм властивостям», – зазначили у «Нафтогазі».

Нагадаємо, кожного водія змусять змінювати права? Ще й на іспит відправлять

Раніше «Акценти» повідомляли, відсутність зв'язку: куди звертатися в екстрених ситуаціях і де знімати готівку при збоях банкоматів

Як повідомляли «Акценти», нічна ракетна атака по Києву: понад півсотні постраждалих та діти. Кадри жахливі