У пріоритеті - сімейні пари, що мають постійний дохід. Але у гуртожитках ВНЗ можуть оселитися не всі. Де жити студентам, чи можна купити дешеву квартиру в Києві, не маючи постійного заробітку?

Чи варто шукати недорогі варіанти

У 2023 році для покупки квартири у Києві необхідно мати не менше 900 тис. грн. Це – непідйомна сума для звичайних студентів. Знайти бюджетні пропозиції можна, але в цьому випадку варто підготуватися до можливих проблем. Одна з найдешевших квартир, за даними порталу нерухомості Nedviga-pro, коштує близько 700 тис. грн., але розташована в будинку, який не зданий в експлуатацію. Продаж квартир у цьому ЖК Champion-City припинено, але оголошення можна побачити на різних сайтах. Часто зустрічаються квартири, які потребують капітального ремонту. Віддавши порівняно невелику суму на старті, в результаті доведеться вкластися по-великому. Для нормального існування необхідно виконати заміну підлог, шпалер, дверей, поміняти сантехніку та обробити стіни від грибка. Чи варто витрачатися на свідомо непридатне для проживання майно? Вибір, звісно, ​​кожен робить сам. Зауважимо, що слід уважно перевіряти документи на купівлю, оцінювати стан житлового фонду, приїжджати на особистий огляд.

Чому купівля квартири вигідніша

Оренда бюджетної "однушки" у Києві складає від 10 тис. до 30 тис. грн., за результатами аналітики на сайті dom.ria.com. Навіть якщо зростання цін не буде, за 4-5 років навчання у ВНЗ ви витратите близько 500 тис. грн. за знімання. За ці кошти можна купити квартиру, це буде вигідніше. В умовах реального попиту можна знайти вигідні пропозиції і розглянути новобудову на фінальній стадії готовності. Це дозволить влаштуватися у квартирі та заощадити на орендній платі. Нерухомість можна продати за потреби, тим самим повернувши вкладені кошти. Якщо врахувати зростання інфляції, покупка нерухомості стає вигідним придбанням. Студенту, який планує влаштуватися у Києві після отримання диплома, необхідно замислитися про житло ще під час навчання.

Джерело: Flatfy, M2Bomber

Чи можна купити недорогу квартиру у Києві

Вартість дешевих квартир у Києві варіюється від 23 тис. до 60 тис. дол. США, такий розкид цін дозволяє знайти оптимальний варіант житла. Площа бюджетної нерухомості знаходиться в межах 15 – 65 м2. За нескладних підрахунків можна побачити, що середня вартість 1 м2 житла економ-класу становить близько $850. Шукати дешеве житло краще на перших поверхах багатоповерхових будинків у власників або через посередницькі організації. При цьому комісія, яку доведеться сплатити за послуги ріелтора, може становити до 5% вартості квартири. Ця невелика ціна за впевненість, що угоду буде оформлено відповідно до чинного законодавства. Більшість варіантів, що підходять для студентів – це однокімнатні квартири та студії. Можна пошукати квартиру з ремонтом, слід звертати увагу на тип стін. Будинки з моноліту або цеглини відрізняються хорошими показниками шумо- та теплоізоляції, житло в панельних будинках трохи дешевше.

Популярні статті зараз

Гральний бізнес заганяють у тінь: замість податків та донатів – хабарі та відкати

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Все новости

Як вибирати квартиру для абітурієнта

При покупці квартири, враховуйте такі характеристики:

  1. Вибирайте квартиру ближче до університету чи коледжу, щоб заощадити час на дорогу.
  2. Оцініть наявність громадського транспорту та паркування для особистого автомобіля.
  3. Порівняйте ціни на оренду в різних районах і виберіть потрібний варіант по бюджету.
  4. Огляньте квартиру на предмет її стану, чистоти та наявності необхідних меблів.
  5. Познайомтеся з сусідами та дізнайтеся їхню репутацію, щоб уникнути можливих конфліктів та шуму.
  6. Перевірте наявність магазинів, аптек, кафе та інших важливих об'єктів інфраструктури поряд із квартирою.
  7. Зверніть увагу на наявність камер відеоспостереження, домофону та консьєржа у будинку.

Багато експертів рекомендують задуматися про купівлю житла "на виріст". Але якщо замислитись про подальшу роботу в столиці, появу родини – краще відразу купити квартиру більшої площі. Порівнюючи вторинну житлову площу та новобудови, фахівці радять віддавати перевагу квартирам з ремонтом у нових спорудах. Це – вигідна довгострокова інвестиція. Не варто забувати про те, що для новобудов можуть поширюватися пільгові пропозиції від банків, іпотека, доступний продаж у кредит.

Тенденція останнього часу – попит на недороге житло. Нерухомість вибирається за наявністю інфраструктури, квартири у центрі у тренді завжди. При оформленні угоди, звертайте увагу на розташування будинку, транспортну розв'язку, інфраструктуру та вид з вікон. Для впевненості в юридичній чистоті угоди звертайтесь за допомогою до професіоналів.