Деякі українські військові та їх родини отримають збільшену матеріальну допомогу через зростання розміру прожиткового мінімуму у 2024 році. Це стосується одноразових, щомісячних та щорічних виплат для киян.

Заступниця голови Київської міської держадміністрації Марина Хонда розповіла, що підвищення рівня допомоги враховане в розпорядженні №156 київського міського голови.

"Цьогоріч Захисники і Захисниці, а також їхні родини отримають збільшену допомогу з міського бюджету через підвищення розміру прожиткового мінімуму з 1 січня 2024 року", — повідомила вона.

Відповідно до розпорядження, встановлені максимальні розміри одноразової, щомісячної та щорічної допомоги зі столичного бюджету для родин загиблих киян, учасників АТО та героїв Небесної Сотні, членів сімей військових у полоні або зниклих безвісти, а також інших категорій громадян.

Збільшаться такі види допомоги:

  1. Щомісячна адресна матеріальна допомога, включаючи витрати на оплату послуг ЖКГ.
  2. Допомога на поховання.
  3. Щорічна матеріальна допомога.
  4. Часткова компенсація вартості виготовлення та встановлення надгробків.

Таким чином, отримувачі відповідної допомоги, які входять до вказаних категорій, отримуватимуть її в підвищеному розмірі. Громадяни, які нещодавно включилися до цих категорій і не отримали допомоги, можуть звертатися до відповідних служб у своєму регіоні.

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости