Доктор Говард Такер, якому 100 років, офіційно є найстарішим лікарем у світі і займається медициною з 1947 року. Так, він розкриває секрети довгого життя, включаючи стейки та випивку.

Цю інформацію надали на порталі новин «dailystar»

Найстарший у світі лікар поділився своїми секретами довголіття, і це включає поїдання стейка і випивка мартіні. Так, доктор Говард Такер, 100 років, все ще працює неврологом.

Чудо медицини з Клівленда, штат Огайо, було занесено до Книги рекордів Гіннеса як «Найстаріший практикуючий лікар» у 2021 році.

Довгожитель та ветеран війни поділився своїми порадами на довге та щасливе життя.

Популярні статті зараз

Виробникам та фермерам оголосили головні вимоги та правила: Держекоінспекція провела важливу дискусію

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Коли 1922 року народився доктор Такер, середня тривалість життя чоловіка становила 58 років. Однак він пережив сухий закон, Велику депресію, Другу світову війну, поліомієліт та навіть глобальну пандемію.

А сьогодні, згідно з дослідженням Бостонського університету, лише 1 із 5000 доживає до сотні.

100-річний доктор Такер розкриває свої секрети довгого життя
100-річний доктор Такер розкриває свої секрети довгого життя

Поряд з хорошими генами та «трохи удачі» у доктора Такера є й інші правила, які він дотримувався протягом минулого століття.

Насамперед, невролог сказав, що важливо залишатися у формі, і заявив: «Плавання, біг підтюпцем, походи та катання на лижах до 80 років зробили мене сильним та здоровим. Я намагаюся пробігти не менше трьох миль на біговій доріжці у швидкому темпі більшу частину днів на тиждень».

Але, незважаючи на свою прихильність до фізичних вправ, доктор Такер сказав, що важливо «жити повним життям» і не обмежувати себе.

Він пояснив: «Іноді я п'ю мартіні і їм стейк по-нью-йоркски, але не щодня. Справжній секрет довголіття у тому, що секретів немає. Але ми живемо щодня і вмираємо один раз, тому ми маємо максимально використати час, який ми маємо».

Лікар каже, що також важливо зберігати активність розуму в літньому віці, щоб уникнути когнітивного занепаду.

Доктор Такер із дружиною Сарою
Доктор Такер із дружиною Сарою

Доктор Такер сказав: «Я працюю понад 75 років, і навіть був названий найстарішим лікарем-практиком у світі в Книзі рекордів Гіннеса. Багато людей, які виходять на пенсію і стають неактивними у своєму повсякденному житті, наражаються на підвищений ризик зниження когнітивних функцій».

А коли він не рятує життя і не вчить інших, лікар Такер любить відпочивати зі своєю родиною.

Також у нього скоро вийде фільм «Що далі?», який дозволить поринути у його незвичайне життя.