В інтернеті оприлюднили відеоролик, де у традиціях російських злодійських сходів у лазні засідає група чоловіків. Окрім іншого, на відео присутній, ймовірно, народний депутат від Слуги Народу – Едуард Прощук.

"Сидять у лазні та обговорюють різні каламутні схеми. На відео також помічений від "Слуги народу" Едуард Прощук. Кому цікаво, можете загуглити – ОЗУ «АСП» Прощук. До війни вони регулярно були помічені в рекеті та залякуванні бізнесменів. Депутат від Слуг Народу Прощук Едуард, який входить до екологічного комітету Верховної Ради, полягає в організованому злочинному угрупуванні Західного регіону «АСП», впливає на лісову галузь, земельну сферу, надра, злочинний світ та злочинний незаконний бізнес», – йдеться у публікації до відеоролика.

Кримінальний шлейф

Раніше ЗМІ багато повідомляли про минуле народного обранця Едуарда Прощука – за даними розробки Служби безпеки України, які потрапили до ЗМІ (ФОТО), народний депутат Едуард Прощук, член партії «Слуга народу» протягом 2020 року через підконтрольні йому компанії привласнив понад 120 млн грн, спрямованих кабміном на ліквідацію наслідків стихії у Івано-Франківській області.

Депутат Прощук є засновником та кінцевим беніфіціаром будівельної компанії ТОВ «Поділля Будальянс», якою з кінця 2019 року офіційно керує Ліда Прощук. Вона також значиться засновницею пов’язаних із депутатом ТОВ «Баркас» та «Галант-сервіс».

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив, що таке інститут застави: "Індульгенція для ВІП-українців та обіцянка Зеленського"

Геннадій Вацак: любитель московських попів придбав найдорожчу автівку під час війни

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Все новости

У досьє силовиків на депутата Прощука зазначається, що він є активним членом об’єднаного злочинного угрупування «АСП», до основних видів злочинної діяльності якої відноситься контрабанда, торгівля контрафактним алкоголем та наркотиками. Також угрупування неодноразово згадується у місцевих на національних ЗМІ у зв’язку із «кришуванням» ринків, чисельними замахами на вбивство, тощо.

Видання «Дєло» у статті «ринковий трилер», зазначає що «ситуація навколо центрального ринку в Івано-Франківську красномовно демонструє, що «лихі 90-ті» завершилися далеко не всюди».

У особистій справі Едуарда Прощука зазначається, що він брав активну участь у розподілі коштів з обласного та державного бюджетів упродовж перебування на посаді раніше звільненого голови Івано-Франківської обласної адміністрації Олега Гончарука. Зокрема, без його погодження не укладались жодні угоди щодо освоєння коштів суб’єктами господарювання, без сплати 15-30% із загальної суми.

За даними порталу Верховної ради України за роботу на посаді Народного депутата України Едуард Прощук подав понад 50 законопроектів, в тому числі виступав із ініціативами що входять у сферу інтересів ОЗУ «АСП»: про управління відходами, ринок деревини, природнього газу, внесення змін у податковий та митний кодекс щодо меценатської діяльності у сфері спорту.

В той же час новопризначений голова Івано-Франківської обласної адміністрації Андрій Бойчук під час зустрічі з прем’єром Шмигалем пообіцяв «покращити комунікацію з населенням щодо реалізації програми «Велике будівництво»… та інших ініціатив центральної влади». Та за даними джерел нашого видання планує покінчити із організованої злочинністю у регіоні.

Едуард Прощук
Едуард Прощук

Едуард Прощук
Едуард Прощук

Едуард Прощук
Едуард Прощук