Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук провела зустріч з послом Великобританії в Україні Мартіном Гаррісом.

Вони обговорили:

  • актуальні напрацювання в межах Пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського;
  • водозабезпечення України;
  • підготовку та участь України на СОР29 в Баку.

«Поділилася з паном послом враженнями про поїздку української делегації до Фінляндії та актуальні напрацювання в межах Пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського, який є великим майданчиком для акумулювання зусиль різних держав. Цей пункт можна використати не тільки для підрахунку збитків та виплати репарацій Україні, а й для формування міжнародних принципів відновлення за зеленими стандартами», - зазначила Світлана Гринчук.

За її словами, Міндовкілля, за підтримки партнерів, може стати рушієм впровадження принципів зеленого відновлення на базі Пункту 8. Важливо розуміти, що це робота не тільки для України, а на прикладі України для всієї світової спільноти. Наш досвід з оцінки та обрахунку екологічних збитків та притягнення росії до відповідальності за екологічні злочини має стати світовим надбанням.

Популярні статті зараз

Загибель і поранення працівників АТ «Укрзалізниця» призвело до звільнення її керівника

Шантаж під дахом поліції: харківську адвокатку Галину Бельмас звинувачують у пресингу городян

Блогери виклали роботу ППО у Києві: засвітилася дружина наркобариги Інна Воронова та навіть Ксенія Мішина

К Александру Эллерту на свидание? Ксения Мишина разделась догола и побрила свою ...

Все новости

«Окремо зачепили підготовку до Кліматичного саміту CОР29. Пріоритет України сьогодні – доступ до фінансування заходів з адаптації до зміни клімату, зокрема Green Climate Fund. Це важлива складова реалізації Паризької Угоди, яка передбачає доступ до кліматичного фінансування відповідно до потреб держав. Потреби повоєнної України у кліматичному фінансуванні неможливо переоцінити. Тож підтримка на цьому шляху таких партнерів, як Великобританія, як ніколи доречна», - зауважила Світлана Гринчук.