З 11 по 17 жовтня 2024 року територіальними та міжрегіональними територіальними органами Державної екологічної інспекції України проведено 330 заходів контролю, складено 268 протоколів про адміністративні правопорушення

Загальна сума накладених штрафних санкцій складає 65 тис. грн

До Державного бюджету стягнуто 54 тис. грн.

За порушення вимог природоохоронного законодавства розраховано збитків на суму 5 млн 321 тис. грн.

Загальна сума пред’явлених претензій та позовів складає 2 млн 695 тис. грн.

Популярні статті зараз

Захист конкуренції та гармонізація з ЄС. Які європейські антимонопольні практики використовує АМКУ

Пенсії для Софії Ротару вразять будь-кого: "Ви сиділи б і не парилися"

Міністр екології Руслан Стрілець міг стати фігурантом кримінальної справи: куди поділися гектари заповідників

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

Стягнуто збитків у добровільному та примусовому порядку на суму 4 млн 214 тис. грн.

Найбільш резонансні порушення вимог природоохоронного законодавства:

Запорізька область

Інспекцією Південного округу проведено розрахунок збитків та пред’явлено претензію Михайлівській сільській раді на суму 1 млн 183 тис. 500 грн, за псування земель, а саме, несанкціонованого розміщення відходів різного морфологічного складу (комунальні та будівельні відходи, відходи рослинного походження, паперу пластмаси, тощо) на відкритому ґрунті, загальною площею 15000 м2 між селами Михайлівка та Криничне Запорізького району.

Івано-Франківська область

Інспекцією Карпатського округу проведено розрахунок збитків на суму 1 млн 482 тис. 817 грн за незаконну рубку 66 дерев різних порід за межами населеного пункту с. Тростянець, урочище «Лани» Долинської міської ради Калуського району. Матеріали направлено до ВП № 1 (м. Долина) Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області, ГУНП в Івано-Франківській області та Івано-Франківської обласної прокуратури.

Львівська область

Інспекцією у Львівській області пред’явлено претензію Старосамбірському ДЛГП «Галсільліс» на суму 1 млн 143 тис. 460 грн. за незаконну рубку дерев різних порід на території Стрільбицького (Бачинського) лісництва Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс».

Рівненська область

Інспекцією Поліського округу проведено розрахунок збитків на суму 800 тис. 147 грн за вирубку 14 сироростучих дерев, на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Урочище Поличне» Річицького лісництва філії «Висоцьке лісове господарство» ДП «Ліси України». Матеріали направлено до Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області.