Як відомо, студія Прототип Продакшн, керівником якої є Юрій Горбунов, хоче зняти 24-серійний серіал СМТ Інгулець за 33 державні мільйони.

Горбунов раніше заявив, що вони з командою створюють робочі місця та роблять усе можливе, щоб розвивалася індустрія. Цимбалюк також виступив за розвиток українського кінематографа, але серіал СМТ Інгулець назвав «прохідною мильною оперою». Актор додав, що Юрій Горбунов і його команда зібрали мільйони доларів для ЗСУ і тому проклинати сім'ю ведучого та продюсера, це неправильно.

«Я повністю згоден, що ця ситуація — пі*дець, але поливати матом Юру, бажати смерті й проклинати родину — це пі*дець подвійний. Знімати прохідний мильний серіал за мотивами російського проєкту — це дно. Тим паче в паралель із важкою стадією війни, і, особливо дисонансно з дуже важливим мегазбором Сергія Притули. Але, люди добрі, нічого не знімати — це набагато гірше. Підняти мертвий український кінематограф буде практично неможливо. Відсутність україномовних проєктів потягне за собою інтерес до інших країн (хоч би знову, під час нарізання вдома салатів, не почали дивитися за звичкою мильні драми РФ). Однозначно мають бути якісь українські фільми та серіали. Бюджетні, менше, рідше, але мають. І ще дуже шкода, що всі забули, що Юрій Горбунов і його команда зібрали мільйони доларів для ЗСУ і продовжують далі масштабно волонтерити. І, головне, кіно — це як підручник і мова — культурна зброя. Так, зараз це другорядна річ, але вона не має бути ліквідована повністю», — зазначив Цимбалюк.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

"Щедрість за рахунок громади": мер Львова Садовий виділив мільйони на комфорт своїх колег, куди пішли гроші

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости