Державна податкова служба України відкликала ліцензії на роздрібну торгівлю у 53 АЗС мережі "Авантаз", внаслідок чого закрилося більше половини АЗС мережі, яка налічувала 101 АЗС.

Про це повідомляє «enovosty»

У мережі "Авантаз" стверджують, що податкові органи як покарання позбавили їх ліцензій через зниження цін на паливо в мережі. Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетьманцев заявив, що дії податкової служби були спрямовані на забезпечення повної сплати податків мережею під час конфлікту в Україні.

На думку директора консалтингової мережі "А-95" Сергія Куюна, мережа "Авантаз" могла маніпулювати питанням податків. Він зазначив, що група не показує жодного прибутку у своїй фінансовій статистиці, що викликає питання про те, як вони фінансують будівництво нових заправних станцій, деякі з яких нещодавно відкрилися, а інші, як повідомляється, перебувають у стадії будівництва. Інвестиції у ці станції він оцінив у межах 150-250 мільйонів гривень.

Заправка авто. Фото: скриншот Youtube-видео
Заправка авто. Фото: скриншот Youtube-видео

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

"Згідно зі статистикою, прибутку у цієї групи немає. Ось лише питання: де вона тоді бере гроші на нові величезні АЗС? Минулого тижня запустили чергову, на стадії будівництва ще, кажуть, щонайменше три. Це 150-250 млн грн", – написав Куюн.

Незважаючи на відкликання ліцензій, у повідомленнях зазначається, що заправні станції "Авантаз" у різних регіонах продовжують працювати. Робота без ліцензії може призвести до штрафів у майбутньому.

"Зараз станції ще працюють, кажуть наші джерела в регіонах, тому в перспективі може прилетіти ще й штраф за роботу без ліцензії", - підсумував експерт.

Скріншот публікації
Скріншот публікації

Ситуація з паливом в Україні характеризується зростанням цін на пальне через такі фактори, як підвищення податку на додану вартість (ПДВ) на паливо з 7% до 20% у липні та зростання світових цін на нафту. У вересні ціна палива на заправках зросла у середньому майже на 2,5 гривні. З початку липня середня ціна на бензин А-95 суттєво зросла. Ціни на пальне можуть продовжувати зростати й надалі, якщо світові ціни на нафту перевищать 100 доларів за барель, що може призвести до ще більшого зростання цін на пальне на заправних станціях.

Нагадаємо, буде раптово та прикро: частину пенсіонерів позбавлять виплат після Нового року

Раніше «Акценти» повідомляли, що українці в Польщі цього дуже чекали: тепер можна отримати нову грошову допомогу

Як повідомляли «Акценти», цього ще не вистачало: в Україні хочуть регулювати найбільшу соціальну мережу