В Україні до кінця року ціни на бензин можуть сягнути 65 гривень за літр, вважає голова мережі АЗС "Прайм" Дмитро Леушкін. Однак, цей прогноз залежить від конкретних умов. Леушкін припускає, що для того, щоб ціни на бензин досягли цього рівня, світові ціни на нафту мають залишатися стабільними, а курс має досягти 45 гривень за долар. Суттєвіше знецінення гривні, ймовірно, призведе до ще більшого зростання цін на пальне.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «today»

Варто зазначити, що на початку жовтня 2023 року Національний банк України запровадив регульований плаваючий курс гривні, прагнучи контролювати його коливання. Раніше Леушкін попереджав, що ціни на бензин в Україні можуть зрости до 70 або навіть 80 гривень за літр навесні 2024 року, якщо світові ціни на нафту перевищать 100 доларів за барель. Він припустив, що уряд міг би вжити заходів, щоб запобігти такому суттєвому збільшенню.

Бензин: скрін з відео
Бензин: скрін з відео

На даний момент ціна бензину А-95 в Україні становить у середньому близько 55,27 гривні за літр, дизельне паливо коштує приблизно 55,31 гривні за літр, а автогаз - близько 25,77 гривні за літр. Бензин найбільш доступний у Хмельницькій області – у середньому 54,43 гривні за літр, а дизельне паливо – найдешевше у цій же області – у середньому близько 54,71 гривні за літр. Найбюджетніші ціни на автогаз у Вінницькій області – приблизно 25,50 грн за літр. Майте на увазі, що це середні регіональні ціни.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Все новости

Нагадаємо, посадовці схопилися за голови: Зеленський підписав історичний закон. Тепер усі дізнаються

Раніше «Акценти» повідомляли, що в Україну "увірветься" шикарна погода: гарненько прогріє всю країну

Як повідомляли «Акценти», "період блекаутів та труднощів": у Силах оборони зробили тривожну заяву