За даними слідства, зловживання на одному з головних гірничо-збагачувальних підприємств країни призвели до незаконного видобутку понад 20 мільйонів кубометрів корисних іскопаемих, чим завдано державі втрат на суму понад 157 мільярдів гривень. Керівник цієї компанії був звільнений з-під варти після внесення застави.

"СтопКор" отримав інформацію від своїх джерел у правоохоронних органах, що головний підозрюваний у справі про нелегальне використання надр, в результаті чого було завдано шкоди на зазначену велику суму, вийшов на волю, сплативши заставу. Спочатку сума застави мала бути 1 мільярд гривень, але з невідомих причин її зменшили до 400 мільйонів гривень.

Існує версія, що заставу, можливо, вніс таємничий покровитель цієї "схеми" — олігарх Костянтин Жеваго, підприємство якого опинилося у центрі скандалу.

Ось що відомо про цю справу

22 вересня Національна поліція України оголосила про викриття нелегального механізму на одному з комбінатів, що дозволило зловмисникам вилучити величезну кількість корисних копалин, спричинивши величезні збитки для держбюджету.

Правоохоронці утрималися від називання конкретної компанії, проте зазначили, що останнім власником комбінату був колишній депутат 7-го та 8-го скликань.

Популярні статті зараз

Мільярдна контрабанда під прикриттям кондитерського бізнесу: за які гроші Геннадій Вацак купує собі Rolls-Royce та Bentley

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Згідно з даними журналістських розслідувань, заснованих на свідченнях та відеоматеріалах, йдеться про Полтавський ГЗК групи Ferrexpo, що належить бізнесмену Костянтину Жеваго, який втік з країни.

Полтавський ГЗК має найбільші в Європі запаси залізної руди і є одним із ключових активів Ferrexpo. На відміну від інших українських ГЗК, цей комбінат спеціалізується на виробництві високоякісних котунів, що мають високу додану вартість, і саме це робить його привабливим для інвестицій на ринках, які розвивають