На п'ятий рік тривалого розслідування Національного Антикорупційного Бюро України (НАБУ) справа про взяточництво серед вищих чиновників Полтавської обласної державної адміністрації, на чолі з колишнім головою Валерієм Головком, дістала нового розвитку.

На даний момент, після детального розслідування, знято підозру з першого заступника Головка, Андрія Песоцького. Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкликала обвинувачення, а суд повернув йому 4 млн грн залогу.

Втім, у центрі уваги слідчих залишаються сам Головко та його радник Олександр Литвинов. Ймовірно, до суду дійде лише один з раніше анонсованих епізодів – інцидент з вимаганням хабара у розмірі €176 тис. у власника компанії «Укрбуддор» за право стати переважним підрядником у сфері дорожнього будівництва. Бізнесмен звернувся до НАБУ, коли йому відмовили в підряді та зажадали подарувати Головку на день народження новий Mercedes-Benz Brabus.

За інформацією слідства, у Валерія Головка та його підлеглих (включаючи Песоцького, радника Литвинова та директора обласного департаменту ЖКГ Голбана) не існувало «улюблених підрядників». Оплата за можливість участі в тендерах була обов'язковою для всіх, при цьому розміри відкатів сягали мільйонів, а хабарі – сотень тисяч доларів.

Інформацію про надмірні вимоги чиновників НАБУ отримало від підприємця, компанії якого «АЛВІ РОД» та «Укрбуддор» намагалися вести бізнес на Полтавщині. За словами підприємця, чиновники часто вимагали за свої послуги не тільки гроші, але й елітні автомобілі, такі як «свіжий» Mercedes G 63 AMG, цінні гаджети, зокрема iPhone 10 і MacBook Pro, а також поїздки на закордонні курорти.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Все новости

Розслідування триває, але вже сьогодні стає зрозуміло, що цей випадок є одним із найгучніших корупційних скандалів останніх років в Україні.