Російські атаки завдали значної шкоди українській енергосистемі. Однак завдяки титанічній роботі енергетиків та інших фахівців в низці областей вже дедалі менше вимикають світло.

Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону розповів, що поки рано радіти. Адже остаточна перемога на енергетичному фронті наразі не здобута.

Кудрицький зауважив, що росіяни ще можуть в майбутньому завдавати ракетних ударів по українських енергетичних об'єктах.

Але дійсно ситуація покращилася. Особливо – в останні дні. І сьогодні (14 лютого – 24 Канал) ми в Укренерго не доводили ліміти споживання до областей, виходячи з того, що в енергосистемі загалом немає дефіциту потужності,

– додав голова правління Укренерго.

Популярні статті зараз

Микола Злочевський продовжує висмоктувати гроші з України: підключив кіпрський офшор

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Водночас в Україні є регіони з розбитими мережами, куди просто неможливо доставити 100% електроенергії, яка необхідна споживачам.

"Тому займаємося паралельно відновленням електромереж для того, щоб такі "вузькі" місця усунути", – підсумував Кудрицький.

Енергосистема України вже пережила 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей зараз недоступні, адже перебувають під контролем окупантів: