Російські атаки завдали значної шкоди українській енергосистемі. Однак завдяки титанічній роботі енергетиків та інших фахівців в низці областей вже дедалі менше вимикають світло.

Голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі національного телемарафону розповів, що поки рано радіти. Адже остаточна перемога на енергетичному фронті наразі не здобута.

Кудрицький зауважив, що росіяни ще можуть в майбутньому завдавати ракетних ударів по українських енергетичних об'єктах.

Але дійсно ситуація покращилася. Особливо – в останні дні. І сьогодні (14 лютого – 24 Канал) ми в Укренерго не доводили ліміти споживання до областей, виходячи з того, що в енергосистемі загалом немає дефіциту потужності,

– додав голова правління Укренерго.

Популярные статьи сейчас

Николай Томенко объяснил, что такое институт залога: "Индульгенция для ВИП-украинцев и обещание Зеленского"

Наладили лакомую схему: как пилят государственные деньги в Вишневом городском совете

"Творит всякую дичь": нагой сын главы Черкасской ОВА тусит в Париже, пока его отца обвиняют в коррупции

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Все новости

Водночас в Україні є регіони з розбитими мережами, куди просто неможливо доставити 100% електроенергії, яка необхідна споживачам.

"Тому займаємося паралельно відновленням електромереж для того, щоб такі "вузькі" місця усунути", – підсумував Кудрицький.

Енергосистема України вже пережила 14 ракетних атак ворога та 17 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей зараз недоступні, адже перебувають під контролем окупантів: