Сундар Пічаї визнав, що він навіть не повністю розуміє власний ШІ Google після того, як той навчився розмовляти іноземною мовою без навчання. Однак не це є найжахливішим, оскільки інші порівнюють цю небезпеку з «ядерною зброєю».

Відповідну публікацію розмістили на порталі "dailystar", посилаючись на побоювання боса компанії Google.

Штучний інтелект зараз порівнюють із появою роботів-вбивць, які йдуть на війну з людством у фільмі 1984 року «Термінатор».

І це сталося після того, як технічні боси, зокрема власник Twitter Ілон Маск, закликали зупинити поширення ШІ для захисту людства.

Сундар Піча з Google каже, що його турбує міць технології ШІ
Сундар Піча з Google каже, що його турбує міць технології ШІ

Популярні статті зараз

Микола Томенко назвав Ківалова символом "правової держави" та "доброчесної судової влади" в Україні

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Дихати все важче: українці не зможуть працювати без цього документа

"Рабочий на шахте, на стройке": звезда Instagram Анастасия Покрищук матерится не по-детски

Все новости

50-річний Пічаї сказав: «Неправильне розгортання може бути дуже шкідливим, і ми ще не маємо відповідей на всі питання, а технології розвиваються швидко. У нас є деякі ідеї, і наша здатність розуміти їх з часом стає кращою. Але це те, де знаходиться мистецтво».

Він визнав, що злами в програмі чат-ботів Google Bard, наприклад, як вона може навчати себе навичкам, які її програмісти не передбачали, — все ще розробляються.

Професор Стюарт Рассел із Каліфорнійського університету в Берклі сказав: «У довгостроковій перспективі вживання розумних запобіжних заходів — це невелика ціна за зниження цих ризиків».

Це сталося після того, як Аррам Сабеті, інвестор у галузі штучного інтелекту з Сан-Франциско та генеральний директор компанії, сказав, що він боїться цієї технології, тому що вона «небезпечніша для людства, ніж ядерна зброя».

Штучний інтелект: скрін з відео
Штучний інтелект: скрін з відео

«Я боюсь AGI. Це збиває з пантелику, як люди можуть так нехтувати ризиками. Я інвестор двох компаній AGI і дружу з десятками дослідників, які працюють у DeepMind, OpenAI, Anthropic та Google Brain. Майже всі вони стурбовані», - написав він у Twitter.

Він порівняв цю загрозу з загрозою ядерної енергетики та процитував попередження Ілона Маска від 2018 року, в якому говорилося: «За допомогою штучного інтелекту ми викликаємо демона. Запам'ятайте мої слова — ШІ набагато небезпечніша за ядерну зброю».