У зв'язку з тим, що військовий стан на території України триває, багато українців запитують: чи вручатимуть повістки чоловікам за кордоном. На це поширене запитання відповів юрист T&T Partners Владислав Юрчак.

Відповідну інформацію надали на порталі «24tv»

Важливо повідомити, що з 30 грудня 2022 року було ухвалено рішення запровадити новий порядок організації та ведення військового обліку призовників, резервістів та військовозобов'язаних українців. Проте найбільше різких «вагань» торкнулася теми призову українців за кордоном.

Важливо повідомити, що дипломатичні організації мають робити військовий облік українців із тих категорій, про які писалося вище. Також справа стосується і тих військовозобов'язаних, призовників та резервістів, які перебувають на тимчасовому консульському обліку.

Украинские военные
Украинские военные

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Юрист T&T Partners Владислав Юрчак стверджує, що дипломатичні організації не мають права вручати повістки українцям, які перебувають за кордоном. Так, поки що такої можливості українська влада їм не дала.

«Новим порядком повноваження дипустанов зводяться виключно до ведення обліку військовозобов'язаних та інформування про це відповідних органів в Україні, а тому нововведення в законодавстві ніяк не впливають на осіб, які перебувають за кордоном», – пояснив професійний юрист.

Нововведення дають можливість вручати повістки лише на території України, розширюючи географію вручення у нашій країні. Дипломатичні установи вручати повістки там не мають права.