В Україні вже понад 14 місяців триває військовий стан та загальна мобілізація. Військовозобов'язані можуть отримати повістку.

Юрист Максим Шинжирбаєв пояснив, коли ж повістка вважається врученою і за яких умов її можуть підписати родичі військовозобов'язаного.

Повістку може отримати родич військовозобов'язаного

Повістка вважається врученим належним чином, якщо він був заздалегідь виданий, заповнений даними особи, що викликається, і її під підпис видали військовозобов'язаному. Також цей документ може отримати хтось із родичів, яким уже виповнилося 18 років, і вони постійно мешкають разом.

Повістка: скрін з мережі
Повістка: скрін з мережі

Наприклад, особі виповнилося 18 років, він підлягає терміновій військовій службі. Повістку можуть вручити через його батьків, якщо вони живуть разом. Однак, коли, наприклад, 40-річний військовозобов'язаний живе окремо, але прописаний у батьків, то в такому разі неможливо через родича вручити. Тільки якщо достеменно відомо, що особа там мешкає постійно, - підкреслив юрист.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Також він додав, що повістка не вважається належним чином врученою, якщо її відправили поштою, у вайбер, повідомили телефоном або через смс. Тож маємо видати виключно власноруч.

Якщо особа відмовляється від вручення належним чином оформленого порядку денного, це може бути підставою для кримінального звинувачення. В Україні вже є вироки. Це вже по суті ухилення, зазначив Шинжирбаєв.