В Україні триває загальна мобілізація, а разом із нею і розмови про можливе вручення електронних повісток. Найбільше на цю тему каже член Комітету Верховної Ради з питань нацоборони Федір Вениславський — за його словами, повістки можуть розсилати у месенджерах.

Також з'явилися розмови про те, що для мобілізації можуть залучити і Дію, проте цю інформацію неодноразово спростовували на офіційному рівні.

За словами голови Мінцифри Михайла Федорова, навіть за великого бажання створити з технічного погляду цей проект неможливо, оскільки немає відповідних електронних реєстрів військовозобов'язаних.

роздача повісток в Україні
роздача повісток в Україні

Роботи над таким реєстром справді ведуться, але він ще перебуває на стадії розробки. Даних дуже багато, перенести їх усі з паперових версій за короткий термін не вийде, тому працювати реєстр не зможе нормально до отримання всієї інформації.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Все ненатурально, зубы вставные, другое лицо": Алла Пугачева изменилась до неузнаваемости

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Все новости

Крім того, керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік відкидав можливість застосовувати «Дію» у заходах щодо мобілізації. Крім того, Банік додав, що електронний реєстр призовників Оберіг підпорядковується структурам Міноборони України, а Дія не має до цього відношення.

Роботи над створенням електронного реєстру зараз ведуться. У майбутньому він має прийти на зміну паперовому обліку та покращити комунікацію відповідних органів. Однак його створення не означає початок електронного розсилання повісток — на них в Україні немає жодних планів.