КНР може піти на застосування своїх збройних сил з метою анексії Тайваня. Пекін хотів би зробити ставку на дипломатичний сценарій, проте готує і силовий. У США поки що не знають, як діятиме Китай.

Як повідомляє C-Span, на слуханнях у комітеті Сенату у справах збройних сил директорка американської Національної розвідки Евріл Хейнс сказала про те, що Китай потенційно налаштований застосувати військову силу для анексії Тайваню. Однак Пекін віддав би перевагу сценарію, що передбачає дипломатію.

китайська армія
китайська армія

"Реальність така, що він (Китай) доручив своїм збройним силам забезпечити йому військовий варіант дій, щоб, по суті, бути в змозі взяти його (Тайвань) без стурбованості з приводу нашого втручання", - зазначила Хейнс.

При цьому у США не говорять про те, що військові дії неминучі і не називають можливих термінів реалізації силового сценарію КНР проти Тайваню.

Популярні статті зараз

Налагодили ласу схему: як пилять державні гроші у Вишневій міській раді

На межі виживання: в Україні склався плачевний сценарій

Зеленський звернувся до українців через війну у Ізраілі

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Все новости

"У сухому залишку, він (Сі Цзіньпін) заявив своїм військовим, щоб вони були готовими. До чого і коли – ми не впевнені", - підкреслив глава розвідувального управління Міноборони США, генерал-лейтенант Сухопутних військ Скот Беррієр.