Проект, що проводить перше цифрове сканування затонулого корабля Титанік, виявив, що вважається золотим намистом, зробленим із зуба акули-мегалодону.

Про це повідомляє портал «dailystar»

Фірма Magellan Ltd з Гернсі зняла унікальну прикрасу під час першого цифрового сканування затонулого корабля минулого літа.

У найбільшому в історії проекті підводного сканування використовувалися два підводні човни для створення 700 000 зображень корабля, що затонув у квітні 1912 року.

Намисто з акули мегалодону було знайдено серед інших золотих монет, які ще мають бути ідентифіковані.

Популярні статті зараз

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Загальна мобілізація та повістки: усі українці отримають електронний код, тепер не сховатися

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Річард Паркінсон, генеральний директор Magellan, назвав це відкриття "дивовижним, красивим і захоплюючим дух".

Титанік затонув у квітні 1912 року
Титанік затонув у квітні 1912 року

Він сказав: "Ми знайшли зуб мегалодону, який перетворився на намисто – це неймовірно, це просто неймовірно. Що не зовсім зрозуміло, так це те, що Титанік складається з двох частин, і між носом та кормою знаходиться поле уламків площею три квадратні милі. Команда нанесла на карту поле докладно, що ми могли виділити ці деталі".

Мегалодон - вимерлий вид акул, який блукав океанами планети від 23 до 3,6 мільйонів років тому. Звір є близьким родичем великої білої акули.

Проте висловили сумнів у тому, що зуб на намисты дійсно належав комусь одному.

Намисто було знайдено серед інших золотих монет
Намисто було знайдено серед інших золотих монет

Каталіна Пім'єнто, палеонтолог з Університету Суонсі, яка спеціалізується на акулах, заявила, що важко сказати напевно, не маючи уявлення про масштаб інших об'єктів на фотографії.

Вона сказала: "Здається, у зуба є "шийка", яка є більш темною областю між коронкою зуба і коренем. Але через те, що зображення дуже низької якості, важко зрозуміти, чи це так".

Magellan Ltd не може торкатися намиста, оскільки існує угода між Великобританією та США, яка забороняє представникам громадськості вивозити артефакти з місця краху Титаніка.

Намисто було знайдено серед інших золотих монет
Намисто було знайдено серед інших золотих монет

ITV News повідомляє, що наразі фірма використовує штучний інтелект для аналізу відеозаписів 2200 пасажирів Титаніка, які сідають на корабель, у спробі знайти власника намиста.