У зв'язку з тим, що на території України посилили мобілізацію, повістку можуть вручити будь-коли і будь-де. Проте трапляються такі випадки, коли можна оскаржити вручення повістки.

Дану інформацію опублікували на сайті новин «novyny.live»

Повідомляється, що є можливість відмовитися від повістки на блокпостах, але далеко не у всіх випадках.

Якщо українцю вручили повістку на блокпості, то треба йти до ТЦК. Однак цю повістку можна оскаржити, але тільки в тому випадку, якщо на це є підстави. Для цього потрібно звернутися до ТЦК, Нацполіції чи Міністерства оборони.

Мобілізація в Україні, видача повісток
Мобілізація в Україні, видача повісток

Популярні статті зараз

"Ідеолог сучасного рашизму": Микола Томенко вказав, ким став алкоголік-Мєдвєдєв

В гральній індустрії України новий гравець — онлайн казино Cosmobet

Відсьогодні на річках Сумщини дозволено рибалити

Зеленський підписав новий закон про пенсії для українців: що змінилося та чого очікувати

Все новости

Українцям сказали, що повістку можна оскаржити у тому випадку, якщо вона була неправильно заповнена. Також якщо вручала повістку неуповноважена людина, наприклад, митник, поліцейський чи військовий на блокпосту, то її також можна оскаржити. Так, це говорить про те, що роздавати повістки можуть лише уповноважені особи, проте з 1 червня це може робити більше посадових осіб.

Якщо ж українець збирається відмовлятися від повістки, то це необхідно робити у присутності двох свідків. У такому разі слід написати заяву, в якій будуть зазначені причини відмови.

Вручення повістки
Вручення повістки

Важливо зазначити, що в Україні існує й відповідальність за те, що людина відмовляється від повістки. Військовообов'язаний чоловік може понести адміністративне покарання у тому випадку, якщо він не прийде до ТЦК, щоб йому правильно оформили та вручили повістку. Також якщо уникати вступу до лав ЗСУ, то в такому разі загрожує кримінальна відповідальність.