На території України вкотре було продовжено військовий стан. На жаль, російські окупанти не збираються залишати нашу землю, і в Україні на постійній основі модернізується мобілізація. Останнім часом ходить дедалі більше історій про те, що українських чоловіків викликають до військкомату через СМС чи дзвінок на телефон. У зв'язку з цим юрист Костянтин Гритчин вирішив розповісти, чи можуть українця викликати до військкомату за телефонним дзвінком.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «24tv»

Юрист зазначає, що повістки українцям мають вручати особисто. Це робиться для того, щоб людина могла підтвердити сам факт отримання документа і поставити на ньому свій підпис. Якщо ж повістка надходить по СМС або людині дзвонять із військкомату, то в такому разі немає можливості скласти акт про відмову від отримання повістки.

Вручення повістки
Вручення повістки

«Повістка, залишена у поштовій скриньці, передавання по телефону або через родичів, не вважається доставленою у строк і не має юридичної сили. У такому разі відмова від явки за таким порядком не нестиме юридичних наслідків», - каже Костянтин Гритчин.

Популярні статті зараз

У Тиві рванула ТЕЦ: місто без опалення у сильні морози

Стосується кожного: як зміниться рівень життя в Україні

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Все новости

Окрім цього, фахівець каже, що якщо військкомат зателефонував чоловікові телефоном, то військовозобов'язаний може не приходити до військкомату. Така сама ситуація і з СМС повідомленнями. Так, людина має повне право не приходити до ТЦК у таких випадках. Справа в тому, що повістка буде дійсною лише тоді, коли її вручать особисто до рук.