З'явилася інформація про те, що українці, які користуються тимчасовим захистом у Польщі, можуть здобувати безкоштовну освіту. Про це заявила віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук.

Повідомляється, що українські біженці мають змогу отримати профільне навчання у державній поліцейській школі у Польщі безоплатно. Однак у МОН Польщі уточнили, що до цієї поліцейської школи можуть взяти лише тих людей, які мають середню та середню профільну освіту.

Важливо повідомити, що у цих польських школах навчання проходитиме від 1 до 2.5 років. Все залежатиме від того, яку спеціальність вибере українець. Що стосується форми навчання, то вона може бути заочною та стаціонарною.

Переселенці, біженці
Переселенці, біженці

Щойно повний курс буде завершено, українець зможе отримати профільний диплом після складання іспиту на професію.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Все новости

Окрім цього, цей документ дасть змогу українцеві офіційно працювати на території Польщі чи інших країнах Європейського Союзу.

Потрібно погодитися, що це чудова можливість здобути якісну європейську освіту, не витративши жодної копійки. Польща продовжує допомагати українським біженцям усіма будь-якими способами, за що Україна їй така вдячна.